Gårkvällen i bilder


Mamma smilla, Loppan och Trixa

Alice, Trixa och Smilla

Stora tjejerna

Smilla, Angus och Loppan

Hundarna tog sig med andra ord ett dopp i sjön. Här badar dom på Ön i Hedesunda!


Angus


Oj här var han inte så stor lillhjärtat!

Om jag inte missminner mig är han 12 veckor på bilden

Så här ser han ut idag


Angus

Angus myser i "mormors" knä


Aussie!

Aktiv och krävande
Underbar och härlig
Smart och listig
Slående vacker
Imponerande vig
En fantastisk vän

Här har ni anledningen till att jag själv kallar mig för en Aussie fantast. Jag bara älskar dom!


Lite slappt just nu!

Jag har legat lite lågt med hundträning den här veckan. Dels för att Trixa ska få ta igen sig lite och kanske hitta motivation i träning igen. Hon har varit lite låg och jag är lite rädd att träna henne för mycket. Angus är nästan rumsren numera. Det bli längre och längre mellan gångerna då det sker en olycka. Det är alltid något. Jag har kommit på att jag måste ta mer bilder på lilla Angus men det är så svårt då han aldrig vill vara still. Just nu verkar den här bloggen domineras av inlägg om Trixa. Bara för att förtydliga det för er alla, Älskar jag Angus precis lika mycket som jag älskar Trixa. Det är bara så att det finns mer att skriva om Trixa eftersom det är henne jag tränar med. Angus får sitt vardagliga men han är och kommer fortsätta vara en sällskapshund/utställnigshund.


En skogshelg!

Hela lördagen tillbringade vi ute i skogen, jag och Trixa! Vi var nämligen iväg på viltspårskurs och jag är så stolt över min lilla tjej. Hon plockade upp spåret direkt men i började hade hon lite koncentrationssvårigheter (men man kan inte räkna med annat) men mot slutet tuffade hon på sig rejält och drog till och med en bit framför mig. Hon är lite "mammig", hon inväntar gärna mig och blir nervöst när hon måste gå före. Vi valde att strunta i anlagsprovet efter hon inte riktigt är mogen för det, men med lite träning så är hon snart en viltspårshund. Jag är väl inte överförtjust i spår men hon tyckte att det var roligt så det kommer att bli lite viltspår med henne också.

Jag är nog mer en bruksmänniska, gillar öppna träningsplaner och lydnadsträning. Dock tror jag att min lilla tjej har tröttnat lite på lydnad, (jag har tränat för mycket) så vi får nog hitta på nått annat emellan så hon hittar motivationen igen.


En Aussie med humor

När man är 10 månader hör det till att man testar gränser! Hon började med att jaga fåglar, och matte talade om för henne att hon inte är en jakthund, nähä tänkte hon och övergick till att kampa och slita i tuffe och matte talade då om för henne att hon inte är en kamphund. Men med en aussies list klurade hon ut hur hon skulle få matte tyst, hon började nypa tuffe i hälarna för Vallhund är hon visst;)



I regn och rusk!

I regn och rusk händer det inte så mycket i vår familj. Hundarna ligger på golvet och är inte det minsta pigg på att gå ut. Mamsen har nyss varit ute på en långpromenad med Tuffe, Trixa och Angus. Tackar för det för nu står regnet som spön i backen igen.  


RSS 2.0