Appellkurs!

Ikväll är det Appellkurs igen. Dock är det en träningstävling med inkallade domare. Vi kan köra lite för skojskull för det är ju inga resultat som syns utåt ändå. Kan vara bra att få in vanan igen och se hur långt vi har kommit i träningen. Med andra ord hur långt vi har kvar innan vi kan börja tävla på allvar.  

Helgens pysslande!

Trixa fick excellent på utställningen i Lördag med fin kritik. Min stora flicka är en fin Aussie. Dock känner jag mer och mer att utställning inte riktigt är min grej. Jag gillar tävlingar som jag själv kan påverka resultatet i. Lydnad och Bruks kan man träna så att det blir bättre, men hur tränar man utseendet på en hund. Hmmm. Nja blir nog mindre och mindre utställning för mig och Trixa, däremot ska ju Angus bli utställningshund om det går som jag vill med honom.

Lite bilder efter helgens Pysslande!


*Trixa blir iordning gjord inför utställningen!

* Angus vill också vara en pälshund så att han också blir fönad och kammad. Ps: det är nog mest uppmärksamheten han är ute efter.

* Löptiken ville inte riktigt ställa upp sig. Kommer bättre bilder i ett annat inlägg.


Nybadad!

Nu är Trixa badad och fönad till utställningen imorgon. Nu är det bara för matte att packa väskan och smita i säng innan klockan hinner bli för mycket.


En härlig kvälls/natt promenad!

Igår efter jobbet tog jag och Lina en kvälls/natt promenad med Trixa och Smilla. Nu märks det att hon har klivit in i höglöp. Hon är överallt och ingenstans samtidigt. Plus att jag tror att hon har bomull i öronen, hon hör absolut ingenting. Men man kan inte kräva för mycket av henne heller.

Angus stannade kvar hos Lina igår och livade upp stämningen. Han passade på att väcka Tristan, rusa runt och slamra med något som Evy inte riktigt visste vad det var, hoppa upp och ner ur soffan (vilket matte inte trodde att han kunde). Ja med andra ord var han en riktig valp. När vi kom hem fick han busa lite med dom stora brudarna.

Trixa och Smilla har hittat på en ny, för dom, riktigt rolig lek. Den heter parkera och mobba bulldog. Men han får skylla sig själv, han retar upp dom.

Än så länge!

Trixa har i alla fall än så länge fått behålla morgonmålet. Nu får hon ta det lugnt några dagar så får vi se om hon repar på sig. I helgen är det utställning i Österbybruk, Då får både Angus och Trixa följa med. Det kommer nog bli en trevlig dag men en massa hundfolk. Hoppas att jag hinner få hem mitt tält så att vi har lite skydd mot vädret. Det rycktas ju om regn men det tänker vi inte gå med på.

Angus blir bara busigare och busigare. Nu märks det att han faktiskt är valp. Han har varit så lugn och givmild tidigare, men nu så börjar han tuffa på sig. Dock får man se upp så att han inte hamnar i det berömda bullstinget. Men han är ju världens sötaste när han drar igång och rusar runt i en vid cirkel. Dom har en speciell springsstil måste jag ju säga.

Lillstumpan

Börjar bli lite orolig för mitt lillhjärta som kräks emellan åt. Jag tycker att det börjar bli lite för tätt mellan gångerna och nu verkar hon vara helt utslagen. Fast när det kommer till mina hundar blir jag lite av en hypokondriker. Jag avvaktar några dagar och ser vad som sker. Det kan ju faktiskt bero på att det är hennes första löp.


Nostalgi!

Bevis på att Trixa faktiskt har varit en liten valp. Man glömmer bort hur fort dom blir "hundar". Jag är ju fortfarande kvar i att Trixa är valp.



Spännande kväll!

Eftersom fröken fräken har bestämt sig för att sätta sig på tvären gällande träning ;) (hon kom in i löp) har jag kallat in andra artellerit. Dock fick jag ett mail att det var ok att ta med Trixen ändå. Ikväll blir det med andra ord två hundar under appellträningen. Jag får ta med mig min Golden också. För er som inte visste att jag har en Golden så bor han numera hos min mamma då han tycker att det är lite jobbigt med valpar. Han fick med andra ord gå i pension och bara njuta av tillvaron som ensamhund. Ikväll ska jag också vara med på allmänlydnaden som hjälpare för att senare gå utbildnigen till instruktör på klubben.

Vi har en spännande kväll framför oss. Vi får se om Tuffe får för sig att Trix luktar gott, han är kastrerad men blev det inte förens i höstas när jag övertog honom. Det kan bli jobbigt, men i såfall ringer jag mammas sambo så han kan hämta upp Tuff.


*Ibland tar man sig friheter när matte gör sig klar för sängen. Han bäddade ner sig själv.

*Njuter av livet som ensamhund

*Här var man inte så stor inte. Tror att jag hade haft Lillan i 2 eller 3 dagar när den här bilden togs


Helgens lydnad!

Linförigheten går bätte och bättre. Nu är hon mer följsam och följer med även fast det är saker som händer runt ikring. Däremot är det sisodär under kommendering. Hon lyssnar mer på tävlingsledarens kommandon än på mina. Men det är bara att lura ut Lina fler gånger.

Tandvisning är nått vi måste träna mer på innan tävlingsdebuten. Hon sitter still så länge "domaren" tar i henne eftersom hon tycker det är lite otäckt. Men så fort man slutar titta på hennes tänder reser hon sig upp.

Apporten har vi tappat lite grann. Hon griper den gärna men vad är hålla kvar?

I övrigt är hon näst intill färdig för tävling. Bara lite småputs kvar. Får hoppas att vi kan visa upp oss under sensommaren eller hösten. Det ska tilläggas att hon är i löp nu också så koncentrationen tryter litegrann. Vi får se om det är ok att ta henne med på appellen imorgon (har skickat ett mail till instruktören) eller om jag lär byta hund. Har förberett Mamma och Christer på att jag kan behöva min gamla golden herre imorgon. Han är ju i alla fall tränad för lydnad så vi kan visa upp lite. Dock är det ju Trixen som behöver träningen.

En varm dag!

Efter en liten promenad med hundarna upptäckte vi att det var alldeles för varmt för Angus att gå. Tur att Lina har barn och vagn


Trixas påhitt!

Jag tror att Trixa har fått det här med att prata och morra om bakfoten. Hon kan rusa på folk som kommer hem till oss och hälsar på och morra. Hon morrar så att det vibrerar i golvet men hon är bara lycklig och tror att folk uppskattar hennes låtande. Jag förstår att människor blir lite tveksamma när hon låter som hon gör, men hon viftar på hela kroppen och vill bara ha en massa klappar och pussar. Trixa är för övrigt känd för sitt "pratande" och "knorrande". Hon knorrar och pratar så mycket hon orkar bara folk klappar henne. Ju mer man klappar henne desto högre låter hon.

Jag är jättelycklig att hon har behållt låtandet efter valpstadiet. Var lite rädd att det skulle växa bort men det finns rotat i henne. Det låter så himla mysigt när hon "pratar" och jag bara älskar det.


Kloklippning!

Angus tyckte att matte var fruktansvärt jobbig igår kväll när hon fick för sig att klorna skulle klippas. Jag riktigt såg vad han tänkte "jäkla skata, försök du få tag i mig om du kan". Hahah. Han gillar inte riktigt det här med kloklippning än. Men det gick faktiskt bättre än vad jag trodde, han tuggade bara litegrann på mina fingrar, sen gav han upp och låg still. Han är så duktig min lilla Prins.

Trixa behöver jag knappt nämna i detta sammanhang. Hon är en galen Aussie som älskar att få klorna klippta, eller det kanske är mysstunden efteråt som hon ser fram emot?;)

Appellen igår!

När vi tog moment linförighet under kommendering tyckte fröken fräken att matte var enormt tråkig verkade de som. Hon tappade koncentrationen direkt och bara gick och luktade och "skötte sitt". Till sist bröt jag linförigheten och gick åt sidan för att leka med henne en stund och förhoppningsvis få henne lite arbetsvillig. Då tyckte hon helt plötsligt att det var skit kul och höll kontakt hela tiden. Det är så typiskt, hon sköter sig klockrent när ingen ser, råkar instruktören titta så måste hon hitta på nå tok. Äh det är mattes nerver som spökar och får henne sådär. Jag vet inte om jag ska skylla på att hon är löptik och stollig i huvudet just nu eller om jag faktiskt ska erkänna att träningsmotivationen inte har varit på topp denna vecka. Nu blir det att köra på och förhoppningsvis håller hon snart i en hel linförighet.

Platsliggningen är klockren. Hon ligger tryggt och stilla kvar fast dom andra hundarna rusar upp.

Hon la sig till med en egen ingång under budföringen igår. Hon tyckte att istället för att in och snurra på stället för att komma i position var det bättre att springa runt figuranten och sätta sig. Instruktören tyckte att jag skulle dra nytta av hennes påhitt men jag vet inte jag, jag tycker det är snyggare när dom spinner runt på stället. Vi får se om hon vill lära om eller om hon tycker att hennes ingång var bättre. Haha hon är påhittig min Aussie. 

Smilla var med och skötte sig klockrent. Hon låg och myste i gräset och tyckte att vi kunde hålla på bäst vi ville. 

 


Tixa och mamma smilla tillbaka i Kollektivet. PS: Jag gillar inte att vara med på bild och det var kanske inte den bästa, men det är hundarna ni ska kika på och inte på mig:)


Vi får en debutant!

Ikväll blir det Appellkurs med älskade Trix. Dock får vi en debutant med oss, vi lånar mamma Smilla så hon får komma ut och se sig lite om. Kan vara skönt nu när hon har varit "mammaledig" länge. Det visar sig hur hon utför momenten och det bästa utav allt (Lina kanske får blodad tand när hon ser vad Smilla lär sig). Uppdaterar er om kvällens gång och Smillas påhitt vid ett senare tillfälle.

Lite uppdaterad info om Angus

Angus rumsrenhet går sisådär. Vissa dagar är han klockren medans andra dagar är mindre vita så att säga. Det positiva är att det går framåt och vissa gånger får matte ta på sig skulden. Det är så när man är tankspridd och inte märker när han vaknar. Jag blev bortskämd med Trixa som meddelade med Bravur när hon var liten. Men inom en månad borde Angusen vara rumsren. Numera är han trygg i utställningskoppel och när jag är där och petar på honom. Nu är det bara att få så många som möjligt att ta i honom innan våran utställningspremiär. Han är inte otrygg på nått vis det är bara det att han älskar allt och alla lite för mycket ibland. Han flamsar gärna iväg eller så befinner han sig i sin egna lilla fralla värld. Men det måste man få göra när man bara är 4 månader. Jag får då många skratt i sällskap med honom. Han utvecklas mer och mer och personligheten blir bara större och större.

Trixas Träning!

Lite uppdateringar kring Trixas träning! Vi ska dock ha i åtanke att hon är bara tio månader och just nu är hon i sitt första löp.

1. Linförighet = Hon hittar position direkt, Dock tappar hon ögonkontakt relativt fort. Just nu tränar vi kontaktövningar under gång och belönar med lek varje gång hon kikar upp på mig. Sen är det bara att förlänga ögonkontakten innan belöning och snart har vi ett färdigt moment.
2. Framförgeånge = Har vi lagt lite åtsidan just nu då vi inriktar oss på ett färdigt program i lydnadsklass 1 först.
3. Apport = Just nu tycker hon att den är lite för rolig, hon griper den ivrigt, men hon behåller den gärna för sig själv så att hon kan kasta med den så mycket hon vill. Nu har vi inriktat oss på att tagga ner den lite. Hon får sitta och bara gripa den medans jag håller den mellan händerna. När hon gör ett fast gripande använder jag klickern och belöning.
4. Hopp över hinder = Där tycker hon nog att matte är galen som ska träna. (Hon är liksom gjord för det hela). Hon hoppar glatt och lyssnar på mig med nöje.
5. Ingång och Avslut = Tränar på korta distanser och det går bättre och bättre, hon hittar position och tycker själv att hon kan det hela. Dock vill jag att det ska sitta stupsäkert.
6. Platsliggning = Det är hon klokren på, men vi har också tränat mycket passivitet. Hon har fått ligga mellan 10-20 minuter sen hon var 5 månader. Det är lite roligt när dom äldre hundarna på Apellkursen rusar upp medans hon på 10 månader ligger kvar och sover på planen.


Lite bilder




Välkommen hit!

Jag tyckte att det blev lite mycket bloggande om mina hundar på min andra blogg, så därför bestämde jag mig för att starta en egen blogg åt Trixa och Angus. Ni som inte är intresserad av hund har antagligen redan min andra bloggadress. Jag ska försöka vara duktig på att uppdatera er så mycket det går i den här bloggen om allt ifrån tävling till träning. Även vardagliga saker som mina skönheter hittar på.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0