Terapihundar

Trixa och Angus ska få agera som terapihundar i helgen till en stackars jack russel som nästan blivit ihjäl biten av en annan hund! Han behövde träffa nån snäll hund så att han kommer på banan igen. Så jag packar in hundarna i bilen imorgon och far upp till landet!

En hundig helg!

Helgen har jag och Trixa spenderat på klubben! Trixa fick till och med vara stand in hund till tävling. Det var enbart en tävlande i lydnadstvåan och det behövdes fler hundar för platsliggning så Trixa fick köra en platsliggning. Matte är så stolt! Hon skötte sig exemplariskt och fick en 10 på platsliggningen av domaren. Nu vet vi ju att hon pallar trycket för tävling så matte kanske ska ta sig i kragen och palla tycket hon också! Jag får väl inse det att det inte faller på hunden utan det faller på mattes nerver! Skärpning matte!

Nu har Trixa fått ett tufft träningsschema där både fysiken och huvudet ska tränas. Fröken lär bygga lite muskler och matte vill starta henne i lydnad snart!

Färskfoder är en hit!

Angus älskade färskfodret och magen är åter till det normala! Han bajsar som han ska osv.. Trixa fick såklart också smaka på färskfodret, dock fick hon en mycket mindre mängd än Angus men det blev en hit i vårt hem! Nu gåller det bara att få upp lite muskler på bägge hundarna. Har tänkt att jag ska ställa Angus i storvik den 28 oktober. Den är en inoff men för att få in vanan, han behöver träna på att stå och tandvisning för det var inte så roligt tyckte han!

Träningstips?

Behöver lite träningstips för att bygga muskler på hundarna!
Just nu består våran träning av joggingturer i skogen och det börjar bli lite enformigt. Någon som har provat vikter för benen? ger det nå resultat på steglängden?

Cykla ska jag också göra med Trixa när jag väl får hem cyklarna! Angus är dock för liten för det än! Tips mottages varmt från alla håll! Helst träning som innefattar att lata matte också måste röra på arslet

Joggingtur

Idag har jag tagit en liten joggingtur med Trixa. Känns att matte måste träna upp flåset, men hunden måste ju få mer muskler så det är bara att bita ihop och fortsätta träna. Det positiva är väl att matte behöver också träna. Idag sprang vi i skogen för att bygga muskler på lillan! Angus får jag tillbaka ikväll då han är hos min mamma för att dom går på kurs måndagar. Ska testa färskfoder på Angus för att se om jag får upp honom i massa!



Högbo!

Japp då kan jag meddela att det gick urkast för Trixa i helgen! Hon åkte ut både fredag och lördag med en 4:a så jag bestämde mig för att inte ställa henne den 3:e dagen.

Angus däremot gick det riktigt bra för. På fredagen blev han BIM-valp med lovande kritik. Och på lördagen vann han hanklassen men blev inte BIM eftersom han inte fick hp. Han fick ännu en gång lovande kritik men denne dommare ville ha mer massa på honom och det kan jag förstå när man såg dom andra frallavalparna.

RSS 2.0